Notícies recents

Segons les últimes dades de maig de 2021, aproximadament el 15% dels autònoms espanyols està fent servir aquesta ajuda i, només el 13% dels treballadors per compte pròpia, uns 63.000, poden sobreviure laboralment passats dos anys. 
El 20% dels treballadors per compte pròpia amb tarifa plana obtenen rendiments de treball per sobre dels 12.000€ anuals – no fan front al pagament complet de la base de cotització mínima-Mentre que un 17% dels autònoms que fan servir aquesta ajuda actualment obtenen rendiments econòmics entre els 15.000 i els 45.000 euros al mes.
“A l’any 2020 es van afiliar uns 650.000 treballadors per compte pròpia i altres tants van desaparèixer. Aquesta tendència no s’ha corregit al llarg de l’última dècada, més aviat al contrari”, destaquen des de UPTA, una de les associacions representants del col·lectiu. 

Data publicació: 7/27/2021

El TS frena a l’Agència Tributaria i evita que els inspectors utilitzin proves contra el contribuent que trobin casualment en un altre cas durant el registre del domicili o empresa.
En concret, el Suprem fixa doctrina i estableix que “Hisenda no pot utilitzar proves obtingudes en registres de tercers que siguin declarades nul·les per sentència penal”. La sentència, de 14 de juliol de 2021, dictamina com a doctrina que “l’administració tributària no pot realitzar comprovacions (considerades com a vàlides), determinar liquidacions o imposar sancions a un obligat tributari prenent com a fonament fàctic de l’obligació fiscal els documents o proves aconseguides en un registre al domicili de tercers (tot i que la entrada i el registre fos autoritzat per un jutge d’aquesta jurisdicció), quan tals documents van ser considerats nuls en sentència penal ferma, per estar afectats en vulneració dels drets fonamentals a la seva obtenció”. 
 

Data publicació: 7/22/2021

El Govern espanyol ha presentat aquest dilluns el fons públic-privat Next Tech al que destinarà 2.000 milions d’euros públics per impulsar el creixement d’empreses tecnològiques i la inversió de projectes tecnològics d’alt impacte. La secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha assenyalat que l’objectiu és mobilitzar recursos conjunts en col·laboració pública-privada de 4.000 milions en un període inicial de quatre anys i "crear unicorns [startup que superen la valoració de 1.000 milions de dòlars]". 
Si es mobilitzessin aquests fons es doblaria la capacitat d’inversió pública de França, i Espanya es situaria només per darrera de Alemanya a Europa. El Govern pretén amb aquest fons “modernitzar l’arquitectura financera publica” per a emprenedoria amb mesures que complementen i amplien els mecanismes de finançament de les startups per a finançar operacions a gran escala. 

Data publicació: 7/20/2021

El Ministeri de Treball va presentar a empresaris i sindicats un nou esborrany de la reforma laboral, segons van informar fonts de la negociació que no han parlat sobre el contingut de la proposta. 
La vicepresidenta va advertir que la reforma del mercat laboral “es va fer” i els agents socials saben que ha d’estar publicada al BOE abans del 31 de desembre. 
La taula no va entrar el dimecres a debatre la nova proposta de Treball, doncs la reunió es va centrar en el contracte fix d’obra de construcció que Treball vol tancar amb un rebuig de la CEOE que defensa que es tracta d’un model contractual pactat amb els sindicats.

Data publicació: 7/15/2021
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.