Notícies recents

La supressió d'aquest precepte, impulsada des del Ministeri de Treball i Economia Social, respon a la necessitat de poder garantir jurídicament els drets fonamentals de les persones treballadores, especialment les que tenen alguna discapacitat, malalties cròniques o de llarga durada o que es dediquen a la cura de persones dependents. Els Reial Decret-llei, aprovat avui, compleix a més, amb les directrius del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que en la sentència del 18 de gener de 2018 ja s'havia advertit a Espanya que l'aplicació d'aquesta modalitat d'acomiadament objectiu, per falta d'assistència justificades, anava en contra de la directiva 2000/78, que prohibeix la discriminació per raó de discapacitat.

Data publicació: 2/20/2020

Comporta novetats relacionades amb les criptomonedes, la doble comptabilitat en els negocis, la llista de morosos al fisc, el pagament en efectiu. En el seu moment, Hisenda va estimar que els canvis normatius suposarien ingressos addicionals per a les arques públiques d'uns 828 milions d'Euros. Una xifra que l'autoritat Fiscal va rebaixar a menys de 350 milions. La nova llei reprodueix els eixos bàsics del text presentat a finals del 2018, la nova normativa rebaixa de 2500 a 1000 euros el límit general dels pagaments en efectiu. En canvi, es manté en 2500 euros per als pagaments realitzats per persones que no actuen com empresaris i professionals. Quedaran prohibides la producció i tinència de software que permeti manipular dades comptables i gestió empresarial. Les empreses que ho facin podran rebre multes de 150.00 euros. També, s'obligarà a que aquest tipus de programes compleixin amb uns estàndards de traçabilitat.

Data publicació: 2/18/2020

No només els directius, sinó també milers de treballadors reben de manera habitual dietes per depeses de menjar, transport o allotjament, ja que les seves obligacions laborals exigeixen realitzar part de les seves feines fora de l’oficina. Aquests pagaments, que no tributen per IRPF sempre i quan compleixin determinats requisits, estan en el punt de mira de l’agència tributària, que des de fa un parell d’anys, ha generalitzat les inspeccions per a comprovar que la despesa realment s’ha produït i que, a més, està relacionada amb l’activitat laboral. No obstant, una sentencia del Tribunal Suprem del passat 29 de gener obliga a Hisenda a canviar la seva forma de procedir davant aquestes comprovacions.

Data publicació: 2/14/2020

El projecte es troba sotmès a informació pública i té data d'entrada en vigor 1 de maig de 2020. Aquesta ordre serà d'aplicació exclusivament als impostos que es presenten mitjançant autoliquidació. El model 770 es destinarà a l'autoliquidació. El model 771 destinat a l'autoliquidació e ingrés de quotes corresponents a conceptes impositius i exercicis, on el model de presentació no es trobi disponible en la seu electrònica de l'agència Tributària al moment.

Data publicació: 2/11/2020
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.