Notícies recents

La entrada en vigor del Valor de referencia (VRM) -que permite a la Administración elevar el valor de los inmuebles al calcular la base imponible de los impuestos-, ha provocado una guerra administrativa y judicial con grandes dudas jurídicas y técnicas sobre la aplicación de este sistema de tasación. En la mayoría de casos, el valor no se corresponde con el de la escritura y excede el verdadero precio de mercado del inmueble, por lo que exigen más impuestos. De media, los valores impugnados superan en más de un 20% el precio real del inmueble.

Data publicació: 10/4/2022

Aquesta evolució és deguda, principalment, a la baixada dels preus de l'electricitat, que van pujar el setembre del 2021. També hi influeix, encara que en menor mesura, el descens dels carburants, davant la pujada de l'any anterior, i la baixada del transport. La taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) disminueix dues dècimes, fins al 6,2%.

Data publicació: 9/29/2022

La Inspecció de Treball vigilarà la contractació dels treballadors fixos discontinus. Especialment, a "alguns sectors", com l'educació, "en què es cometen abusos en aquest terreny des de fa dècades". No només amb la contractació de professors, sinó també entre el personal dels menjadors o de neteja, afirma la ministra de Treball. L'últim any, i fins i tot abans que entrés en vigor la reforma laboral el gener passat, la Inspecció ha descobert 14.601 empreses amb treballadors fixos discontinus en situacions irregulars. Això ha aconseguit la transformació de 25.870 contractes en fixos ordinaris. El 45,77% dels llocs de treball analitzats. El contracte fix discontinu és un dels preceptes més destacats de la reforma laboral. El Govern ho ha convertit en una fórmula més de feina estable per substituir els contractes temporals. En aquesta línia de fer complir la reforma laboral, va anunciar la immediata posada en marxa d'un pla específic de la Inspecció per revisar la situació de més de 290.000 treballadors de temps parcial sobre els que tenen "indicis que estan fent jornades superiors a les declarades" ". Per tant, per reduir les hores extraordinàries que les empreses no paguen.

Data publicació: 9/27/2022

Nul·litat radical de la conducta empresarial consistent a proporcionar valoracions negatives d'una exempleada a terceres empreses que la volien contractar i que trucaven per demanar referències. I en aquest cas, podria ser lícit que el responsable critiqués l'exercici laboral de l'empleada, però es converteix en improcedent quan fa valoracions relacionades amb l'embaràs i amb les demandes interposades per aquella per a la reducció de jornada. És lícita l'enregistrament del gerent d'una de les empreses en relació amb la contractació laboral de la treballadora.

Data publicació: 9/23/2022
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.