Notícies recents

3/4/2021

La reforma del Reta reducirá la cotización mensual a los ingresos más bajos.

Casi uno de cada cuatro autónomos gana menos de 12.600 al año. UPTA propone dos tramos de cotización para este colectivo de trabajadores. Desde UPTA explican que la aplicación de estas cotizaciones pese a estar por debajo del SMI permitirá al colectivo seguir vinculado al sistema de prestaciones de la Seguridad Social, de modo que aun de manera proporcional a sus cotizaciones se podrán beneficiar de todas las prestaciones previstas como el cese de actividad, la invalidez o la pensión de jubilación, una vez alcanzado el retiro.

3/2/2021

Alguns negocis jutjats per acomiadament durant la pandèmia.

Alguns negocis han de fer front al judici dels treballadors que reclamen l’aplicació de la prohibició d’acomiadar contingut en la regulació especial de la pandèmia.
Tot i així, una recent sentència del Jutjat de lo social numero 31 de Barcelona descarta la improcedència dels cessaments quan la crisi sanitària només ha sigut un esglaó més d’una dolenta situació econòmica.
Els acomiadaments són procedents perquè el Covid no va ser la causa dels problemes econòmics de la companyia, sinó que tan sols va precipitar la decisió de tancament.
Únicament anul·la el cessament d’un dels litigants perquè l’empresa va incomplir l’acord de mantenir el lloc de feina als majors de 55 anys.

2/26/2021

L'indicador avançat de l'IPC situa la seva variació anual al 0,0% al febrer

L’indicador avançat de l’IPC situa la seva variació anual al 0,0% al febrer, cinc dècimes per sota de la registrada a gener. A aquest comportament destaca la baixada dels preus de l’electricitat, major aquest mes que al 2020. També influeix que els preus dels serveis de l’allotjament i els paquets turístics s’incrementen aquest mes menys del que ho van fer l’any passat.

Cal assenyalar també, contràriament, la pujada dels carburants i combustibles, front a la baixada registrada al febrer de l’any passat. Per la seva part, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) disminueix tres dècimes fins el 0,3%, amb el que situa tres dècimes per sobre de la del IPC general.

2/24/2021

La cotització per ingressos reals pujarà quotes, però nivellarà la jubilació.

La proposta de modificar el sistema de cotització dels treballadors autònoms, substituirà a l’actual model lliure amb una base mínima i màxima cotització per un model basat en els ingressos nets (anomenats reals), té efectes importants sobre les més de tres milions de persones que pertanyen a aquest règim de la Seguretat Social, dels que una majoria haurà de cotitzar més, mentre que per a una minoria inclús suposaria cotitzar menys.
Tot i això, no és una reforma que faci sostenible el sistema públic, ja que els actuals autònoms més propers a l’edat de jubilació es beneficiaran d’un increment més que proporcional en les seves pensions futures.

2/18/2021

Les centrals sindicals demanen que la base mínima de cotització es fixi a 1.108,33 euros al mes,

Els treballadors amb rendes més altes cotitzen a la Seguretat Social, de mitja, durant la seva vida laboral un 36% més de la pensió que reben una vegada han abandonat el mercat laboral, segons l’estudi de la Fundació Civisme sobre “La reforma silenciosa de les pensions. L’efecte sobre l’igualtat”.
Cada vegada més cotitzants s’enfrontaran a una “reducció dràstica de les seves pensions” quan es jubilin com a conseqüència de l’existència d’aquesta diferència intrageneracional en el Sistema. 
El 22% dels actuals afiliats contribueix pel tram més elevat. Al 2021, la pensió màxima és de 2.707 euros en catorze pagaments mentre que la base màxima ascendeix a 4.404 euros.

2/16/2021

El Sepe es compromet a actualitzar les dades dels ingressos percebuts pels treballadors en Erte.

El Sepe es compromet a actualitzar cada mes les dades dels ingressos percebuts pels treballadors en Erte i enviar-los a l’AEAT amb la finalitat d’evitar que quan arribi la declaració de la Renda de 2020, molts beneficiaris de la prestació podrien trobar-se que han de declarar a Hisenda més diners dels que els correspon, segons fonts del Ministeri de Treball. 

A més, s’ha establert un procediment abreujat per agilitzar la comunicació dels pagaments indeguts als afectats, en les properes setmanes començaran a arribar les notificacions d’alerta del cobrament indegut.
Tot i així, el sistema s’està incorporant de forma gradual en les delegacions provincials, pel que encara n’hi ha moltes que es realitzen de forma manual. Especialment en les grans ciutats. A més, el sistema detectarà errors, encara que es continuï cobrant, fins ara es detectava quan un treballador es donés d’alta o baixa. I accelerarà els expedients que encara estiguin pendents de notificació.

2/11/2021

El permís per acompanyament d'un familiar dependent al metge és de caràcter no retribuït.

Així ho determina el TS en una sentència on es rebutja que es tracte d’inexcusable, segons ho exigeix la llei, pel que pot anar amb una compensació econòmica.
El tribunal resol així el recurs posat per varis sindicats contra el conveni col·lectiu de Banca. 

2/9/2021

El Govern estudia ajudes directes a les pimes i els autònoms durant cinc mesos

El Govern estudia ajudes directes a les pimes i als autònoms durant cinc mesos destinades als negocis viables i negocia amb Brussel·les i amb la banca les fórmules per a drenar aquests diners als negocis més castigats per la pandèmia – bars, restaurants i petits comerços, entre d’altres àmbits-.

El pla és salvar negocis viables acreditant, amb dades bancàries, que van registrar resultats positius al 2019 per a evitar que els fons vagin a empreses zombis en detriment de companyies sanejades. Les ajudes que Moncloa estudia oscil·len entre el 70% i el 75% de la facturació registrada pel negoci al 2019 prorratejat pels cinc mesos contemplats.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.