Notícies recents

10/16/2019

La justícia reconeix el dret a la pensió de viudetat

La justícia reconeix el dret a la pensió de viudetat permanent a un home, malgrat que no va estar casat més d’un any i no conviure de forma permanent amb la seva dona. La dona va morir de càncer. La Sala de lo Social del tribunal superior de Justícia (TSJ) de Madrid aclareix igualment que el concepte de matrimoni no ha de suposar una convivència diària sota el mateix sostre, en casos com aquest, és suficient amb que “es mantingui una relació estable d’afectivitat”.

10/10/2019

El Col·legi de Registradors prepara un servei de certificació i registre per al lloguer d’immobles turístics

El Col·legi de Registradors prepara un servei de certificació i registre per al lloguer d’immobles turístics, que serveixi per posar ordre al sector i acabar amb la multitud d’estafes i malentesos que es donen a diari. Els Registres de la Propietat conten amb la informació legal que afecta a tots els habitatges, així com els estatuts de les comunitats de veïns, i les limitacions d’ús de cada immoble. D’aquesta forma, les plataformes poden demanar al Registre de la Propietat per tenir la seguretat que el lloguer s’ajusta a la normativa corresponent. El Registre corresponent emetria un certificat turístic amb una nota marginal en el propi Registre. Així, aquest immoble podrà ser utilitzat sense problemes.

10/8/2019

El TSJ de Navarra ha anul·lat la qualificació com “activitats hoteleres”

El TSJ de Navarra ha anul·lat la qualificació com a “activitats hoteleres” dels establiments qualificats com a ‘degustacions de cafè’ per part de l'Ajuntament de Pamplona en el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Casc Antic (PEPRI) al gener de 2017. La sentència pot ser recorreguda. Al respecte, el Tribunal Superior assegura que “la catalogació de les degustacions de cafè com a activitat hotelera no pot ser realitzada per l'Ajuntament de Pamplona en el PEPRI impugnat per que no té competència".

10/1/2019

La sentència del TS que va declarar nul de ple dret el Reial Decret 529/2017 obre la porta a un allau de demandes

La sentència del TS que va declarar nul de ple dret el Reial Decret 529/2017 obre la porta a un allau de demandes d'autònoms i pimes pel SII, pels danys i perjudicis causats pel Estat, que va crear unes expectatives que ara es veuen frustrades desprès de la sentència. La declaració de nul·litat del citat reial decret suposa que el termini no va existir i, per tant, les renuncies formalitzades no han set vàlides. Com a conseqüència, aquests empresaris han quedat inclosos automàticament en el SII als exercicis 2017, 2018 i 2019, amb tot el que comporta.

9/26/2019

El Ministeri de Treball està fent una norma que permetrà recuperar fins a dos anys de cotització a la Seguretat Social

El Ministeri de Treball està fent la norma que permetrà recuperar fins a dos anys de cotització a la seguretat social a les persones entre 35 i 43 anys que van perdre el seu lloc de treball durant la crisi. Es tracta de la ordre ministerial que desenvolupa reglamentàriament un nou conveni especial per als afectats per la crisi que ja està a un reial decret aprovat a finals del passat any. Segons el document, sotmès a consulta pública, podran subscriure aquest conveni especial amb la Tresoreria General de la Seguretat Social qui tingui més o tres anys de mínim sense cotitzar entre el 2 d’octubre i el 1 de juliol de 2018. Aquestes cotitzacions computaran exclusivament a efectes de beneficiar-se de prestacions d’incapacitat permanent, jubilació i mort i supervivència.

9/24/2019

En dubte les llicències de la meitat de les empreses classificades com a contractistes públiques.

En concret, l’autorització d’unes 8.000 empreses per a optar a contractes de l’administració expirarà el pròxim 1 de gener, en virtut d’una norma de 2015. El Govern en funcions ultima un reial decret llei d’urgència per a intentar resoldre la situació abans de final d’any. El problema deriva del reial decret 773/2015, de 28 d’agost, el que va modificar els termes i condicions pels que es concedeix la llicència de contractista d’obres i serveis per a les administracions publiques. En concret, segons les dades del Ministeri d’Hisenda, falten per renovar la seva llicència més de 3.000 contractistes d’obres, el 53% del total dels autoritzats actuals, i més de 4.600 dels servicios, el 63% de tots.

9/19/2019

El TJUE ha establecido que la situación de larga enfermedad...

El TJUE ha establert que la situació de llarga malaltia d’un treballador pot equiparar-se a una discapacitat, en casos d’acomiadament, quan l’empresa no hagi esgotat les possibilitats d’adaptar el lloc de treball de l’afectat. En la seva resolució, el TJUE contesta així una qüestió prejudicial plantejada per el jutjat de lo Social número 3 de Barcelona, arrel del cas d’una treballadora que fou acomiadada mentre es trobava de baixa mèdica.

9/17/2019

Els espanyols residents a Alemanya han de posar-se al dia amb el Fisco alemany abans que acabi 2019

Tres estats federals d’aquell país (Baviera, Baixa Sajonia i Renania-Westfalia) han començat o ho faran en breu a requerir informació a aquests ciutadans, no només espanyols, sinó de qualsevol altre país de la UE que resideixin allà. Aquestes cartes són molt genèriques, i es demana als destinataris que informin si tenen comptes bancàries en els seus països d’origen, així com moviments que han fet i si han donat lloc a increments o disminucions patrimonials. L’intercanvi fiscal entre països permet a les administracions tributàries tenir un major coneixement “financer” que realitzen els contribuents. És el model 720 alemany però amb la gran diferència, que el règim de sancions no és tan desproporcionat.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.