Notícies recents

21/06/2018

La reducción de jornada no puede conllevar una rebaja de los días de vacaciones

La reducción de jornada no puede conllevar una rebaja de los días de vacaciones del trabajador que está acogido a este horario. Concretamente, el juzgado de lo social número 1 de Móstoles ha estimado una demanda de una trabajadora del Ayuntamiento de Fuenlabrada a la que se le redujo dos días de vacaciones el año pasado por disponer de reducción de jornada. "Una reducción de jornada podrá tener incidencia en la retribución económica de las vacaciones, pero no los días que deben ser disfrutados", recoge el fallo judicial para subrayar que la postura adoptada por el Ayuntamiento "es del todo inasumible" por este juzgado.

19/06/2018

El Tribunal Supremo fija doctrina sobre el método de comprobación del valor real de inmuebles a efectos del cálculo del Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales.

Ha establecido como doctrina que el método de comprobación del valor real de inmuebles, a los efectos del cálculo del Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales, que posibilita la Ley General Tributaria, consistente en multiplicar el valor catastral por un coeficiente, no es idóneo ni adecuado, salvo que se complemente con una comprobación directa por parte de la Administración del inmueble concreto sometido a valoración. El tribunal ha fijado esta doctrina en cuatro sentencias dictadas en los últimos días, donde ha examinado los recursos de la Junta de Castilla-La Mancha que pretendían elevar el valor declarado por cuatro contribuyentes para liquidar dicho impuesto de las viviendas que adquirieron en el año 2012.

14/06/2018

Confirming amb pagament avançat obligatori

Confirming amb pagament avançat obligatori és una de les noves modalitats de les grans empreses per a pagar il·legalment a pimes i autònoms. Aquesta modalitat permet pagar fora del termini legal establert. Consisteix en què el proveïdor és obligat contractualment al pagament avançat d'un pagament confirmat a la data i al cost que convingui al contractista principal. La Plataforma contra la morositat ha alertat d'aquestes pràctiques per a pagar a proveïdors fora del termini legal.

12/06/2018

L'empresa ha de posar a disposició del treballador

L'empresa ha de posar a disposició del treballador, en el moment de la comunicació d'acomiadament, el total de la indemnització legalment prevista de la que podrà treure, en empreses de menys de 25 treballadors, l'import que assumeix Fogasa, el 40% de la indemnització sempre que no superi els màxims de l'article 38 de l'Estatut dels treballadors, en cas de superar-se, l'empresa ha de posar a disposició l'excés també. Així, ho determina el TS en sentència de 26 d'Abril de 2018, on determina que la quantitat ha de pujar no únicament el 60% de la indemnització sinó l'import total de la indemnització (restant únicament el que ha d'abonar Fogasa) tenint en compte els límits previstos en l'article 33.8 del ET.

08/06/2018

L'empresa pot decidir que els empleats treballin els dissabtes per necessitats de la producció.

L'empresa pot decidir que el seus empleats treballin els dissabtes per necessitats de la producció, sempre i quan ho negociï prèviament amb els representats dels treballadors, i si s'ha arribat a la conclusió que és la única mesura adequada i eficaç per a solucionar de forma permanent els pics de treball. Així ho ha manifestat una recent sentència del TSJ de València que ha validat a una empresa, dedicada a la fabricació de productes de paper i cartró, admeti els dissabtes com a jornada ordinària dels seus treballadors en les èpoques de major volum de treball. L'opció de treballar els dissabtes era l'única amb la que l'empresa podia fer front al col·lapse que tots els anys en els mesos de maig a juny/juliol i de setembre a novembre/desembre, coincidint amb els períodes de major demanda al sector agrícola.

01/06/2018

La Direcció General de Tràfic rebaixarà l'edat per obtenir el permís de conduir camions

La Direcció General de Tràfic rebaixarà l'edat per obtenir el permís per conduir camions dels 21 fins als 18 anys, davant del dèficit de conductors d'aquest tipus de vehicles pesats que, segons assegura, existeix actualment. La mesura seria recollida en el Reglament General de Conductors, ja que la Llei de Tràfic no recull les edats permeses per a l'obtenció dels permisos de conducció de cada vehicle, segons asseguren fonts de Tràfic.

30/05/2018

L'indicador avançat de l'IPC situa la seva variació anual en el 2,0% al maig.

En cas de confirmar-se, suposaria un augment de nou dècimes a la seva taxa anual, al mes d'abril aquesta variació fou del 1,1%. Aquest comportament destaca la pujada dels preus dels carburants (gasoil i gasolina), front a la baixada que van experimentar al 2017. També influeix l'augment dels preus de l'electricitat. Per la seva banda, la variació anual de l'indicador avançat del IPCA es situa al maig en 2,1%. Si aquesta dada es confirmés, la taxa anual del IPCA augmentaria un punt respecte al mes anterior.

24/05/2018

Moltes empreses s'han llançat a una cursa d'última hora

Moltes empreses s'han llançat a una cursa d'última hora, a través de diversos correus electrònics, per a recavar el consentiment explícit i informat dels usuaris i clients.  Sembla, però, que aquest nou episodi d'adaptació al RGPD s'està realitzant amb un certa improvisació, moltes empreses estan tractant de cobrir-se front a possibles sancions per part de l'organisme nacional de protecció de dades. Amb aquesta arribada massiva de correus electrònics és necessari diferenciar els mails que estan emplenant bústies de correu electrònic.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.