Notícies recents

8/8/2019

¨ La venta de viviendas registra su mayor caída desde el fin de la deducción

Las señales de enfriamiento de la economía española están llegando también al mercado inmobiliario. El PIB frenó su avance de abril a junio al 0,5%, frente al 0,7% de crecimiento registrado en el primer trimestre del año. Y la compraventa de viviendas ha vuelto en junio a tasa negativa y arroja un descenso interanual del 9%, el mayor desde febrero de 2014, cuando cayó el 27,62% a raíz de la eliminación a la deducción por vivienda de 2013, según los datos publicados hoy por el INE. En el mes de junio se registraron 40.961 operaciones de compraventa de viviendas y en el acumulado del primer semestre del año, la cifra suma las 263.557 transacciones, un volumen en línea con el registrado en el primer semestre del año pasado. Se trata del peor primer semestre desde 2014, cuando bajó el 5,4% para a continuación encadenar cuatro años de subidas.

8/6/2019

Las familias monoparentales con discapacitados o mellizos tendrán más permiso de maternidad.

Trabajo les otorga dos semanas más y las equipara a la situación que ya tienen las familias con dos progenitores desde el pasado 8 de marzo. El Ministerio de Trabajo y Seguridad Social ha ampliado el derecho de las familias monoparentales (con un solo progenitor o progenitora) a disfrutar de las dos semanas adicionales de permiso de maternidad o paternidad que la ley ya prevé para las familias con dos progenitores en el caso de nacimiento o cuidado de hijo menor o con discapacidad o en caso de parto o a, adopción o acogimiento múltiple. Se iguala así el derecho de las familias monoparentales a las de dos progenitores que desde el pasado 8 de marzo ya disfrutaban de esas dos semanas adicionales en sus permisos de maternidad y paternidad en los casos señalados.

8/1/2019

Els drons de la Direcció General de Tràfic

Els drons de la Direcció general de Tràfic començaran a sancionar les infraccions des del primer d'agost. La DGT compta en la actualitat amb onze d'aquestes aeronaus de petita mida, tres d'elles ja certificades per el Centre Espanyol de Meteorologia, que son les que començaran a sancionar.

7/30/2019

ATA reclama flexibilitzar les condicions per a que els autònoms amb deutes a S. Social puguin cobrar la pensió.

ATA reclama flexibilitzar les condicions per a que els autònoms amb deutes a la Seguretat Social puguin cobrar la pensió, ja que amb la legislació vigent l'autònom no rep prestació, i per tant "no té ingressos", en conseqüència tampoc pot fer front al pagament dels deutes". En concret, els autònoms tenen l'obligació d'estar al corrent de pagament de les cotitzacions per a poder tenir accés a qualsevol prestació. Per això, el president de ATA, insta a que els autònoms amb dret a pensió i que tinguin deutes amb la S. Social puguin cobrar el 50% de la pensió resultant i la resta sigui per amortitzar el deute.

7/24/2019

Nou conveni per a evitar la doble imposició entre EEUU i Espanya.

L'acord, entrarà en vigor a finals de 2019 o principis de 2020, otorga un tracte fiscal molt més favorable per a les empreses dels dos països. El passat 16 de juliol, el Senat d'estats units va aprovar el primer protocol per  a la modificació del conveni que evita la doble imposició (CDI) entre Estats Units i Espanya,  signat al febrer de 2006. Els experts esperen que aquest acord impulsi les inversions entre ambdos països al reduïr, de manera molt significativa, la tributació de les rendes més importants tant per a les empreses com per a l'inversor particular.

7/18/2019

El CGPJ amplia als fixes-discontinus i empleats de la llar l'aplicació web que permet calcular la indemnització

L'aplicació informàtica que el Consell General del Poder Judicial va posar en marxa a la seva pàgina web, al juny de 2016 per a calcular les indemnitzacions laborals per extinció del contracte de treball inclou aquests dos nous tipus. L'eina permet introduir fins a 30 períodes temporals diferents en el cas dels fixes-discontinus. Per als serveis de llar familiar, es calcula la indemnització tant per comiat com per desistiment de l'empleat. L'aplicació és la segona utilitat més visitada i va rebre quasi 750.000 consultes en l'últim any. Segons les dades del CENDOJ, en l'últim any –entre el juliol de 2018 i el passat 30 de juny- el número de pàgines visitades en l'aplicació de càlcul de indemnitzacions laborals fou de 3.703.066, la segona utilitat més consultada de la web, només per darrera de la base de dades pública de jurisprudència.

7/16/2019

L'ofensiva que el Ministeri de Treball manté contra les cooperatives càrniques

L'ofensiva que el Ministeri de Treball manté amb les cooperatives càrniques per entendre que utilitzen a falsos autònoms s'han trobat el primer impediment als tribunals. Un jutjat de primera instància de lo Social de Ourense ha decidit que “Servicarne” és una cooperativa i que, els seus treballadors són socis i no falsos autònoms com havia dit la Inspecció de treball. CC OO, sindicat que va presentar les demandes davant del Ministeri que van provocar la actuació dels inspectors, ja ha anunciat que recorrirà. És probable que Treball també ho faci al Tribunal Superior de Justícia de Galícia.

7/12/2019

Els conductors de patinets elèctrics han de fer els controls d'alcoholèmia i drogues

S'iniciarà desprès de l'estiu, quan s'aprovi el reial decret llei que la direcció general de Tràfic té preparat i que donarà als patinets amb motor de personalitat jurídica de vehicle, amb tot el implica. La regulació estatal serà la resposta del seu departament a les nombroses peticions formulades pels ajuntaments espanyols a una normativa estatal que ofereixi cobertura jurídica i uniformitat a les regulacions municipals que s'aprovin progresivament a les ciutats espanyoles.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.